L'insegnamento prevede 2.0 CFU erogati con Didattica Innovativa come segue:
Soft Skills
Corso di Studi
Codice Piano di Studio preventivamente approvato
Da (compreso)
A (escluso)
Nome Sezione
Insegnamento
Des (Mag.)(ord. 270) - BV (1260) INTERIOR AND SPATIAL DESIGN
***
A
ZZZZ
053433 - DESIGN THE COMPLEXITY
Des (Mag.)(ord. 270) - BV (1261) INTEGRATED PRODUCT DESIGN
***
A
ZZZZ
053433 - DESIGN THE COMPLEXITY
Obiettivi dell'insegnamento
The course aims to illustrate, through the Case History, project development at different levels, dividing it into four thematic sections that are linked. An all-Italian skill able to deal with the complexity of the project, where the designer develops his way of action from the study and structure of territory (Master Plan) to the design of the architectural parts included in it, and then continue with the interior design and Product Design elements, technological ones and furnishing. This course is proposed by the School as an optional teaching group with innovative education characteristics that support students as they acquire and strengthen their transversal skills.
Risultati di apprendimento attesi
Students: - know and understand the instruments and methods for managing project complexity; - can apply the instruments learnt during the whole design phase, defining an intervention plan; - make design choices autonomously and in a group; - can analyse the intervention context, strengthening their critical and analysis skills.
Argomenti trattati
Designing the Complexity
The course finality is to give at the students the tools necessary for project environments and designing furnishing objects, making materials selection, studying lights and colors and give them the basic elements of aesthetic commercial spaces needs. The course will help to understand the strategies that the brads develop to grow in the market.
The theme of the project will be the creation of a Concept of a Hotel and the design of some of its significant spaces, such as the camera of the Hotel. The final objective will be to highlight the hotel experience, investigating new aesthetic solutions in addition to the techniques, trends and communication that influence the world of hospitality spaces, also integrating increasingly sophisticated technical aspects.
Il Corso ha come obiettivo quello di far comprendere agli studenti gli strumenti necessari per progettare ambienti e ideare oggetti di arredo, scegliere i materiali, studiare le luci e colori, atti ad assolvere alle esigenze estetico\funzionali degli spazi alberghieri. Il tema di progetto sarà la realizzazione di un Concept di un Hotel e la progettazione di alcuni suoi spazi significativi, come ad esempio la camera. L’obbiettivo finale sarà quello di evidenziare l'esperienza d'acquisto, indagando le nuove soluzioni estetiche oltre che tecniche, i trends e la comunicazione che influenzano il mondo degli spazi alberghieri integrando gli aspetti tecnici sempre più sofisticati.
Prerequisiti
There are no pre-requisites for attendance.
Modalità di valutazione
Students will make a final thesis document including a research part and a project part.
Bibliografia
Software utilizzato
Nessun software richiesto
Forme didattiche
Tipo Forma Didattica
Ore di attività svolte in aula
(hh:mm)
Ore di studio autonome
(hh:mm)
Lezione
43:00
86:00
Esercitazione
7:00
14:00
Laboratorio Informatico
0:00
0:00
Laboratorio Sperimentale
0:00
0:00
Laboratorio Di Progetto
0:00
0:00
Totale
50:00
100:00
Informazioni in lingua inglese a supporto dell'internazionalizzazione
Insegnamento erogato in lingua
Inglese
Disponibilità di materiale didattico/slides in lingua inglese
Disponibilità di libri di testo/bibliografia in lingua inglese
Possibilità di sostenere l'esame in lingua inglese
Disponibilità di supporto didattico in lingua inglese
Note Docente
This program has been designed to be delivered in the presence of people, hoping to overcome the health emergency linked to COVID 19. In the event of a prolonged health emergency, the timetable could vary, providing for the introduction (in part or in full) of online educational activities. More detailed information on the methods of provision and access, as well as the indications relating to security protocols and social distancing, will be available on the University and School website. More details on teaching will be communicated by the teachers in the manner provided.